“Girls in ICT” på Ericsson

“Girls in ICT” på Ericsson

Ericsson i Karlskrona arrangerade i år evenemanget “Girls in ICT” med syftet att locka fler tjejer att jobba inom tekniksektorn vid två tillfällen. BTH Maskinteknik och linjeföreningen ROST bidrog med stöd för att snabbt förvandla idéer till verklighet via 3D-print av prototyper.

Tjejer från högstadieskolorna i Karlskrona var målgruppen och totalt deltog närmare 100 tjejer under båda dagarna och vid varje dag testades tre aktiviteter, 3D-printing, programmering och configuration management med Lego.

BTH stod för för 3D-skrivandet. Uppgiften var en utmaning i att tillverka tavelramar med så låg vikt som möjligt utan att svika dess funktion; att få tavelramen att stå upp.

Designutmaningen presenteras i Ericsson Black Box-studio.

Tjejerna idégenererade i grupper och kom sedan på förslag genom pappersritningar. Ritningarna övergick sedan till 3D-modeller i datorn som sedan skrevs ut i 3D-skrivarna.

Kreativ konceptutveckling

Så gott som alla tjejerna lyckades tillverka hållare som vägde mindre än 4 gram trots de aldrig använt en 3D-skrivare innan.

“- Väldigt imponerande! Vi är säkra på att vi lyckades inspirera många av tjejerna till att söka sig till tekniksektorn!” säger teamet av BTH-studenter som bidrog till eventet, bestående av Johan Bruce, Alexander Croon, Josefin Molander, Karl-Henrik Andersson och Hanna Jybrink.

BTH-teamet

Categories: Makerspace, News

1 thought on ““Girls in ICT” på Ericsson

Comments are closed.