SKAPA-pris till BTH-studenter

En tidig prototyp från redovisningen i MT1454-kursen.

SKAPA-pris till BTH-studenter

En tidig prototyp från redovisningen i MT1454-kursen.
En tidig prototyp.

SKAPA-priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel med syfte att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. När Almi Blekinge nyligen annonserade 2017 års länsvinnare fick fyra BTH-studenter ta emot pris ur landshövding Sten Nordins hand.

Det är BTH-studenterna Robin Brink, Natalie Kauppi, Anton Senbom och Andreas Andersson – alla studerande vid civilingenjörsprogrammet i maskinteknik – som ligger bakom den vinnande idén i priskategorin “SKAPA Framtidens Innovatör”. De har tagit fram ett verktyg som ställer in bromsen på fiskerullen efter en tredjedel av fiskelinans s k brottgräns. Detta förhindrar att fiskespöet knäcks eller att linan går av när man får mothugg av en stor fisk.

Arbetet med denna innovativa produkt har delvis genomförts inom ramen för två projektkurser vid BTH: MT1454 “Innovativ och hållbar produktutveckling” samt MT1459 “Projektkurs 2”.

Stort grattis till Robin, Natalie, Anton och Andreas!

Mer information:
* Pressrelease: Årets SKAPA-pristagare i Blekinge (Almi)
* Kreativa uppfinnare och företagare hyllades (Sydöstran)

 

[dqr_code post_id=”5109″]

Sharing
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •