Uppfinnare för en dag – Hyperloop pod designers!

Uppfinnare för en dag – Hyperloop pod designers!

Produktutvecklingslabbet bjöd in till en eftermiddag i Karlskrona Makerspace där ungdomar fick delta i årets sportlovsaktivitet; att i team klura på design av en pod för Hyperloop och sedan implementera sina idéer.

Johan introducerar dagen

Forskaren Johan Wall berättade berättade kort om problemlösningsprocessen och vilket material de hade att jobba med för att lösa utmaningen. NKT’s Kristina Owesson som var samarbetspartner för dagen berättade om NKT’s verksamhet och varför de är med och stöttar för att utveckla teknikintresset hos ungdomar. 

Tobias LarssonOmsri Aedulla Kumar och Christian Johansson Askling bidrog som coacher i processen. Med 3D-printade pods, LittleBits som kärna och ansenliga mängder smältlim, kartong, och tejp samt en hel del pynt tog sig sedan kidsen an uppgiften.

Bygge pågår

På det fulltecknade eventet deltog 20 ungdomar från klass 4-6, extra kul att 11 var tjejer, och det var imponerande att se hur långt de kom i sina lösningar då samtliga team hann klart så de kunde pitcha sina skapelser för varandra och sedan köra podsen i den luftdrivna Hyperloop-tunneln som fungerade som testbana.

Press från eventet:

Categories: Makerspace, News