Design Expo 2018: Projektkurs 2 (MT1459)

Design Expo 2018: Projektkurs 2 (MT1459)

 

Projektkurs 2 (MT1459) med studenter från Maskintekniks tredje år genomförde den 24/5 2018 sina slutpresentationer och en utställning för allmänheten och media.

Studenterna berättade om och visade sina prototyper för hälsoövervakning på distans, säker och effektiv torrsättning av båtar (med Hasslö Varv), en soldriven gräsklippare, en fjärrstyrd räddningsrobot, ett plåtsepareringsverktyg (med BRODD Automation) en innovativ kryddburk, en trygghetslösning för ensamboende, och ett träningsredskap för elitidrottare inom stående paddling (med Svenska Kanotförbundet).

Kursen lägger stor vikt på prototypande och vissa av teamen har skapat mer än 30 prototyper för att dels kunna skapa en djupare förståelse för behov och utmaningar och för att dels kunna skapa och testa nya lösningsförslag. Utrustningen i BTH Innovation Labs och BTH Makerspace gick varm och trots de ständiga påbuden om att “vara ute i god tid” byggdes en och annan lösning ihop bara minuter innan slutredovisningen.

Ett stort tack till alla studenter, lärare, företagsrepresentanter och andra personer som har bidragit till att göra denna vår till en kul och värdefull läroupplevelse!

I media

Artikel i Sydöstran 25/5 2018: Studenter går för full maskin 

Mer information

Representerar du ett företag eller en organisation som har en utmaning att lösa? Kontakta Andreas Larsson för att se hur denna utmaning skulle kunna passa in i Projektkurs 2 våren 2019.

Videoklipp

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=BE1Ju0g9FyU[/embedyt]

Bilder

Sharing