Unga “makers” när Språkskolan var på besök…

Unga “makers” när Språkskolan var på besök…

IMG_3768

Teknikintresse och intresse för att skapa dina lösningar på problem hellre än att gnälla över dåliga produkter är något som sätts bäst i tidiga åldrar. Forskningslabbet hade i dag besök av Språkskolans årskurs 3 (10-åringar) där ca 30 hungriga kids skulle få känna på “maker culture”.

Professor Tobias Larsson och forskaren Massimo Panarotto berättade om forskningslabbets verksamhet och sedan fick barnen i grupper om 5 jobba med idéskapande, prototyping, och sedan en kortare presentation. Med LittleBits, Lego Mindstorms, silvertejp, piprensare och post-its i högsta hugg gick de sedan lös på uppgiften.

De kom överens i teamen om uppgift och det blev mycket fokus på olika sorters hjälpredor; en googlerobot som flög/rullade och svarade på alla frågor, en Siri (Apples AI-tjänst) med hjul mm.

Två timmars ren skaparglädje!

Sharing
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categories: Education, Makerspace