Studentsamarbete kring social inkludering

Studentsamarbete kring social inkludering

Aktiviteter är nu i full fart inom ERUF-projektet “Social Inkludering och Tillväxt i Blekinge”. I höst ska studenter inom kursen “Värdeinnovation” arbeta med arbetsintegrerade sociala företag för att etablera och/eller vidareutveckla hållbara affärsidéer. Projektet ledas av Coompanion Blekinge och engagerar bland annat Karlskrona, Karlshamn och Ronneby kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt KFH Karlskrona Företags- och Hantverksförening.

”Projektet erbjuder den spännande möjligheten att titta på värdeskapande i företaget från ett mer komplett perspektiv, och inte bara från den tekniska eller ekonomiska synvinkeln.” förklarar Marco Bertoni (BTH), koordinator för utbildningen.

Projektinformation

Social Inkludering och Tillväxt i Blekinge
Syftet är att starta en inkubator för arbetsintegrerande sociala företag i Blekinge. Verksamheten ska finnas i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. Resultatet förväntas bli fler entreprenörer, stärkt entreprenörskap och i förlängningen ökad tillväxt i Blekinge. Läs mer om projektet.

För mer information, Marco Bertoni, marco.bertoni@bth.se, 0455-385533.

Sharing
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categories: Education, News

1 thought on “Studentsamarbete kring social inkludering

Comments are closed.