Formula Infinity – Ingenjörskonst är för viktigt för att inte spelas

Formula Infinity – Ingenjörskonst är för viktigt för att inte spelas

Formula Infinity är ett lärosätesövergripande tvärvetenskapligt projekt, unikt i sitt slag genom sin koppling till esport och ungdomskultur. Visionen är att skapa ett pedagogiskt bilspel där man virtuellt bygger och tävlar med egna racerbilar och lär sig teknik.

BTH PDRL medverkar i framtagandet av “Formula Infinity” tillsammans med 10 andra högskolor i Sverige.

Formula Infinity är ett pedagogiskt bilspel där man virtuellt bygger och tävlar med egna racerbilar och lär sig teknik och produktutveckling. Genom att kombinera e-sport och ingenjörskonst i en pedagogisk datormiljö kan vi skapa ett spel där intresset och förståelsen för teknik kan utvecklas. Idén kan ses som en virtuell kopia av “Formula-student men är inte begränsad av detta utförandet. I huvudsak betyder detta ett simulatorspel som efterliknar verklighetens bilsport där ingenjörsteamet är lika viktigt
som föraren och där racingbilarna är baserade på fysiken kring alla ingående maskinelement. Ett slags CDIO i spelformat. Koppling till övrig teknik så som mekatronik och vägbyggnadsteknik kan också ingå.

Formula Infinity är ett kontinuerligt samarbete mellan högskolor/universitet och industrin för att stärka svensk ingenjörskonst och konkurrenskraft.

Nästa workshop för skapandet av projektet hålls 2020-09-01.

För mer information

Kontakt vid BTH

Sharing
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categories: Education, News