Kreativitet och skapande under sportlovet!

Kreativitet och skapande under sportlovet!

Produktutvecklingslabbet bjöd in till en eftermiddag i Karlskrona Makerspace där ungdomar i åldern 8-12 år fick pröva på att skapa robotar, smycken mm. Forskarna Johan Wall, Christian Johansson och Tobias Larsson stöttade kidsen i att 3D-printa och bygga robotar med hjälp av Lego Mindstorms.

Johan Wall hälsar välkommen och introducerar.

Det var imponerande att se hur långt ungdomarna kom i sina lösningar. Att börja med idéskiss och gå hem med printad lösning, samt att kunna visa upp robotar som navigerade runt på golvet är imponerande!

Konceptskisser och prototyper

Under sessionen fick man även prova på att testa Magic Leap för att kontrollera datorer med handgester, olika typer av drönare mm. Nästa aktivitet blir i samband med BTH Öppet Hus.

Press från eventet:

Categories: Makerspace, News