Mekatronik med Lego Mindstorms…

Mekatronik med Lego Mindstorms…

LEGO Mindstorms har länge varit ett intressant verktyg för elektro- och logiktänk. Nu har vi infört detta som pedagogiskt hjälpmedel för våra ingenjörsstudenter med i projektkurser.

program_dump9-1024x619

Andraårsstudenterna på maskinteknikprogrammen startade nyligen en projektkurs med inriktning mekatronik. I projektet, som löper fram till sommaren, ska studenterna definiera, konstruera och bygga en robot som självständigt tar sig igenom en hinderbana. Roboten byggs med LEGO Mindstorms som bas. LEGO Mindstorms är ett system av mjukvara och hårdvara för att skapa flexibla, programmerbara robotar. Det innehåller en programmerbar logikenhet som kontrollerar systemet, motorer och sensorer samt tekniklego för att skapa mekaniken.

För mer information: Johan Wall, johan.wall@bth.se.

Categories: Education, Makerspace, News