Nytänkande bidrag till förbättrad funktion hos en extruder för storskalig additiv tillverkning

Nytänkande bidrag till förbättrad funktion hos en extruder för storskalig additiv tillverkning

Hållbarhet och produktutveckling 2

Programme: Mechanical Engineering

Course: MT1454 Innovative and Sustainable Product Development 2

Corporate partner: Spectrum Technology AB

Challenge: Utmaningen som vi hade var att få fram ett nytt tänkande till en ny typ av extuder för 3D-printning av möbler och andra hushållsvaror.

Solution:Lösningen på denna uppgift var en ny extruder som kan justeras automatiskt så att det går att ändra storlek på materialet som extruderas parrallelt med programmet som körs för att printa ut.

Impact: Detta skapar möjligheten till att utvidga samt förändra 3D-printing i grund och botten, det ger nya möjligheter och nya gränser för 3D-printning. Detta kan bli en ny milstolpe för alla företag som arbetar med att utveckla 3D-printningen samt att det ger ett hållbart tänk samt har ett bra slutresultat för miljön.

Prototypes: Det gjordes flera prototyper för att komma fram till vår lösning och många andra protoyper gjordes som skrotades och återvanns. Vi använde oss av prototyperna för att testa våra koncept och sätta produkten i rörelse. Med hjälp av dessa produkter kunde vi identifiera och eliminera potentiella problem som kan uppstå.

Quotes from sponsor/partner: Vår partner är väldigt stolt över att ha arbetat med oss och önskar sig fortsätta med detta projekt. “Vi gillar ert tänk och hoppas på att ni kan leverera något som hjälper oss utvecklas" citat Spectrum thecnology AB.

Project team:

  • Reza Basim Daher, högskoleingenjör maskinteknik, 2017.
  • Mohammed Al-jaffari, Civilingenjör maskinteknik, 2018.
  • Warsame Mohamed, Civilingenjör makinteknik, 2018.
  • Naret Jasim, Civilingenjör maskinteknik, 2018.
  • Yasser hajjouz, Civilingenjör maskinteknik, 2018.