Design Expo 2017: Projektkurs 2 (MT1459)

Design Expo 2017: Projektkurs 2 (MT1459)

Projektkurs 2 (MT1459) med studenter från Maskintekniks tredje år genomförde den 22/5 2017 sina slutpresentationer och en utställning för allmänheten och media.

Studenterna berättade om och visade sina resultat inom så vitt skilda områden som sportfiske, pulveravskiljning (med MRT System), LED-separering (med MRT System), plaståtervinning i hemmet, plåthantering (med EBP), portabelt elkraftverk, rullstolsanpassat städsläp, barktransportör (med Stora Enso), samt solceller (med Scandepro).

Teamen har under våren skapat en stor mängd prototyper för att bättre förstå behov och problem samt för att effektivt kunna skapa och testa nya lösningsförslag. Vi fick se bevis på stor uppfinningsrikedom under arbetet, då alla team har tvingats att överträffa sig själva för att lösa utmaningar som uppstått på vägens gång. Testutrustning har gått sönder i kritiska lägen, man har lyckats “hacka ihop” egna komponenter till en bråkdel av vad motsvarande utrustning kostar i butik, och man har fått ändra projektets inriktning i absolut sista stund när klienten har ändrat ståndpunkt. Studenterna insåg dessutom – ibland den hårda vägen – att designa, konstruera och bygga är helt olika saker. Att få löda, skruva, svetsa, bygga lego, 3D-printa, snickra – eller vad det nu har handlat om – har varit absolut nödvändigt för att nå till dagens resultat.

Ett stort tack till alla studenter, lärare, företagsrepresentanter och andra personer som har bidragit till att göra denna vår till en kul och värdefull läroupplevelse!

Videoklipp

Bilder

Mer information

Representerar du ett företag eller en organisation som har en utmaning att lösa? Kontakta Andreas Larsson för att se hur denna utmaning skulle kunna passa in i Projektkurs 2 våren 2018.Save

Sharing