Deltagarrekord på årets Robothon

Deltagarrekord på årets Robothon

Under höstlovet passade vi återigen på att tillsammans med Molybden och Hyper Island arrangera ett Robothon för ungdomar i kommunen, det 5’e i ordningen i denna konstellationen. Årets evenemang var fullbokat, 40 ungdomar deltog under dagen (nytt deltagarrekord) i Hyper Islands kreativa lokaler.

Från vårt Makerspace tog vi med oss Lego Mindstorms i drivor för att ungdomarna skulle kunna skapa vad de ville. PDRL-teamet, bestående av Christian Johansson Askling, Tobias Larsson, Ryan Ruvald och Johan Wall, bidrog med teknisk problemlösningsförmåga och insikt i hur man programmerade sina lösningar. Hyper Island stod för kreativa energin och även för stöttningen av teamen i hur de tog sig an att lösa problemen.

Under finalen, som skedde till en mäktig ljud- och ljus-show (Viktor Kronmar roddade igen!), bedömde en jury lagens skapelser. Johan Wall var vårt bidrag i juryn och han analyserade lösningarna utefter ingenjörsförmåga, robusthet och måluppfyllnad.

Årets deltagere intar scenen.

Vi visade även upp robotik, elektroteknik mm från vårt makerspace, och roboten Nao var ett uppskattat inslag.

Våra sponsorer (BTH, Hyper Island, Karlskrona Kommun, Molybden, Michano, Roxtec och Ericsson) ska ha ett stort tack!

Press

Sydöstran

Categories: Makerspace, News