Hur gör en innovatör?

Hur gör en innovatör?

AndreasLarssonSERO

Andreas Larsson var inbjuden som avslutningstalare under Kontaktmannakonferensen 2016 i Karlskrona och talade då om att innovation inte bara handlar om att tänka nytt, det handlar framför allt om att göra nytt. Om vi ändrar vårt beteende kan vi bli mer innovativa.

Kontaktmannakonferensen är ett arrangemang inom ramen för Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation (SERO) och årets evenemang arrangerades i Karlskrona 25-28 februari av föreningarna Eken och Cefyrekon. Då temat var innovation bjöds Andreas Larsson in som konferensens avslutande talare.

Andreas föreläsning handlade om att det faktiskt går att utveckla sin innovationsförmåga genom att fokusera på fem beteenden som är framträdande hos framgångsrika innovatörer (Ifrågasätta, Observera, Nätverka, Experimentera samt Associera). En nyckel till samtliga dessa s k “upptäckarförmågor” är att våga tänka och agera som en nybörjare snarare än som en expert, något som är lätt och naturligt för barn men svårt och ofta skrämmande för vuxna.

Sharing
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Categories: News