Invigning av Blue Science Park

Invigning av Blue Science Park

I måndags var det invigning av Blue Science Park Karlskrona, ett samarbete mellan Karlskrona kommun, Blekinge Tekniska Högskola, Landstinget Blekinge och näringslivet.

Verksamheten leds av Magnus Forsbrand, och tanken är:

“I Blue Science Park Karlskrona möts forskningen och de behov som finns i näringslivet och den offentliga verksamheten för att bygga upp spetskompetens och fånga upp nya idéer inom våra fokusområden Telecom/IT, eHälsa och Marin teknik. Genom samarbeten och tillämpad forskning ska företagens konkurrenskraft och möjligheterna för studenter och nya företag att etablera sig i Karlskrona och regionen öka.”

Andreas demonstrerar Littlebits, Samlabs och Double Robotics
Andreas demonstrerar Littlebits, Samlabs och Double Robotics

I samband med invigningen var PDRL och vår tech accelerator-partner 10X Labs, på plats för att demonstrera lite av den förmåga som kommer finnas i närheten av Blue Science Park.

Vid BTH Maskinteknik utbildar vi framtidens ingenjörer, dessa jobbar med framtidens teknologier och utmaningar. Vi har prototyp-resurser som gör att startups och företag kan accelerera sin utveckling i samverkan med studenter och forskare, det går att skapa nya projekt tillsammans.

Vi visade teknik från vårt labb som kan vare en del av en framtid;

  • 3D print och 3D-scanning
  • Mobila kommunikationsbotar
  • Do-it-yourself electronics för snabb prototyping av IoT och andra lösningar
  • Robotlego
  • VR (tillsammans med 10x Labs), länk till den 360 VR-film som man fick uppleva här.

Ovanstående fungerade som medierande teknologi i diskussioner om vad som kan bli…

3D print
3D print

Johan Wall, Andreas Larsson och Jan-Anders Månsson deltog från BTH PDRL och från 10X Labs skötte Sebastian Sjöberg och Fredrik Andrén demos.

Categories: News

1 thought on “Invigning av Blue Science Park

Comments are closed.